Windows 10: April 2018 Update se lansează pe 30 Aprilie


#1

Microsoft a anunțat astăzi oficial data lansării următorului update major, numit inițial „Windows 10: Spring Creators Update”, însă o problemă critică descoperită înaintea lansării a dus la amânarea update-ului.

Disponibil din 30 Aprilie Windows 10 April 2018 aduce următoarele noutăţi:

  • Funcția timeline:

Cu funcţia Timeline din Windows 10 utilizatorii pot să se „întoarcă în timp” pentru a găsi fişierele dorite, indiferent dacă le-au accesat în ziua respectivă sau cu una sau mai multe săptămâni în urmă.

  • Funcţia Focus Assist

Această funcţie poate fi programată să pornească automat în anumite momente din timpul zilei când utilizatorul doreşte să lucreze în linişte. La final, utilizatorul primeşte un rezumat al noutăţilor apărute între timp, fie notificări, e-mailuri sau actualizări. De asemenea, funcţia Focus Assist poate fi configurată pentru a oferi prioritate şi a nu bloca e-mailurile sau apelurile de la anumite persoane.

  • Funcţia de voce pentru introducerea naturală a datelor

Funcţia Dictation facilitează utilizatorilor luarea de notiţe sau scrierea unei lucrări, folosind doar vocea. Plasând cursorul în orice câmp de text, în Windows 10 sau într-o aplicaţie, utilizatorul trebuie să apese tastele Win+H şi pur şi simplu să înceapă să vorbească. Funcţia Dictation din Windows 10 va capta cuvintele utilizatorului, astfel încât ideile spontane sau discursurile pot fi transpuse în scris.

sursă: go4it

Mai multe detalii despre ce noutăți au fost implementate în acest update le găsiți pe blog-ul celor de la Microsoft:

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/04/27/make-the-most-of-your-time-with-the-new-windows-10-update/?ICID=Windowscom1

Windows 10 April 2018 Update va fi disponibil pentru download gratuit pe 30 Aprilie. :four_leaf_clover:


#2

Abia astept. Functia timeline este formidabila. Hai ca mai sunt trei zile si ne bucuram de noul update.


#3

A fost lansat acum câteva minute și am făcut update-ul fără probleme. :white_check_mark:

Pentru a face update intrați în Windows — Settings — Update & Security — Check for updates. Ultima versiune are build-ul cu numărul 1803.


#4

Acum m-am pus pe treaba.
Feature update to Windows 10, version 1803
Status: Preparing to install - 19%

Revin cu un feedback cand este gata.