Site-ul ComputerGames.ro a fost închis!


#1

Acum două zile, pe pagina oficială de Facebook cei de la ComputerGames.ro au anunțat că site-ul de știri își va înceta activitatea. Nu au scris motivul dar bănuiesc că site-ul nu era profitabil și nu aveau de ce să mai plătească redactorii. Site-ul era oricum vechi, neîngrijit și nu mai era updatat — la fel cum este și forum-ul care probabil se va închide sau poate nu, pentru că acolo nu trebuie să plătească pe nimeni pentru a redacta o știre sau un review.

ro

Vorbeam cu un prieten care este din branșă și mi-a spus că felul în care sunt tratate site-urile din această nișă îi fac pe deținători să închidă și să plece acasă. Companii precum Ubisoft, SONY, EA sau Activision preferă să trimită produsele lor (console, jocuri, accesorii) către review la bloggerii cu un public mai mare chiar dacă aceștia nu au legătură cu domeniul. :face_with_raised_eyebrow:


#2

Nu cred ca forumul se va inchide vreodata, este mult prea mare. Unul dintre cele mai mari din Romania.
Eventual vor face ugrade la platforma vbulletin.


#3

Așa am crezut și eu dar au anunțat tot pe Facebook că vor închide și forum-ul în data de 20 Mai 2018.

Nu pot înțelege de ce vor să închidă forum-ul, unde erau utilizatori din '99 înregistrați și care au contribuit enorm: 15,158,842 de postări.

Anunțul făcut de Silviu Stroie în legătură cu ComputerGames. Acum este momentul ca cineva să deschidă ceva mai bun și mai eficient decât a fost ComputerGames.ro în ultima vreme. :wink:


#4

Pff… nasol. :frowning: Sunt membru vechi pe acel forum, cu actualul user din 2011 si cu unul mai vechi de prin 2005.
Mare pacat.


#5

Ce mai astepti? Hai sa ii dam bataie!


#6

Noi avem un public foarte mic de jucători și nu merită să deschizi, nu în România cel puțin. Am încercat ceva diferit și nou cu BattleArena.ro dar nu a prins — greșeala pe care am făcut-o a fost că nu mi-am format o echipă și m-am ocupat singur de tot. Publicitatea nu este punctul meu forte și probabil acolo a fost a doua greșeală. Însă după cum se vede, deși inițial ComputerGames a pornit pe nișa de jocuri, pe parcurs a ajuns să se discute despre alte domenii care nu mai țineau de gaming și a devenit un forum all-in-one.

Acum este mult mai dificil să deschizi ceva, cu noua lege privind protecția datelor, GDPR. Prima victimă a fost ComputerGames și am citit vag că s-ar putea să urmeze Softpedia care este cel mai mare forum de la noi. :romania: