Secretul pentru un gradient reușit inspirat de natură


#1

Ați observat vreodată cum unele culori și înclinări par atât de naturale și frumoase, în timp ce altele arată atât de nefiresc și ciudate? Diferența dintre natural și nenatural este doar o familiaritate sau poate că natura este creată pentru a se potrivi perfect cu sufletele noastre. Gradientele pe care le identificăm ca frumoase sunt similare cu ceea ce vedem în natură. Dimpotrivă, o combinație de culori pe care ochii noștri nu le-au mai văzut până acum ar evoca în mod corect sentimentele de disconfort și neliniște.

Ochii noștri identifică cu exactitate combinațiile de culori reale și false. De exemplu, cea mai mare inspirație pentru ochii noștri este cerul. Chiar dacă nu ne petrecem mult timp privindu-l, suntem influențați de culorile sale, deoarece acoperă mediul înconjurător cu nuanțele lui.

Adesea văd combinații de culori în design care pur și simplu nu se potrivesc împreună. Un bun exemplu pentru aceasta este o tranziție de la roșu la verde. Ambele sunt culori foarte specifice și luminoase, pe care niciodată nu le vedeți ca un gradient în natură. Există o mulțime de gradiente diferite în cer: portocaliu-violet, violet-roșu, albastru-violet, dar până în prezent nu am văzut niciodată “verde-roșu”.

Să nu îți fie frică să utilizezi un gradient strălucitor în design-ul tău. Dacă alegi culorile potrivite, îți promit că va arăta fantastic.

Am să vă scriu două site-uri foarte bune care vă ajută la găsirea unui gradient reușit:

Succes. :sunflower: