Proiectul PUNCT — Bazele editării video


#1

Majoritatea știm deja cine sunt cei de la Creative Monkeyz și ce fac ei. Codin împreună cu Ramona au lansat proiectul PUNCT luna trecută. În perioada cursului o să acumulezi toate informațiile necesare pentru a putea edita un video într-un mod eficient, cu un rezultat mult peste medie. Acest curs are o durată de 16 ore repartizate pe parcursul unei luni de zile, în sesiuni de 2 ore de 2 ori pe săptămâna. Super calculat, spun ei. :grin:

Pune-ți cunoștințele la PUNCT! Pe durata celor 16 ore o să înveți:

— Momentele esențiale ale istoriei montajului de film. Rolul, importanța și impactul montajului.
— Clasificarea mișcărilor de aparat mecanice și optice și rolul lor în limbajul cinematografic.
— Noțiuni de timing, cursivitate și continuitate în montaj. Succesiunea narativă a cadrelor și ritmul de montaj. Cut-uri reci, jump-cut-uri, diverse tranziții și utilitatea lor.
— Metode esențiale de corectie de culoare – elemente de teorie a culorilor, importanța luminii în producția audio-vizuala.
— Corecție și mixaj audio de bază. Montajul pe sunet. Elemente sonore ca semn de punctuație în editare.

…continuarea aici.

Cursul se adresează în principal începătorilor în domeniul editării video — dar și tuturor pasionaților de nivel intermediar care vor sa acumuleze cunoștiințe noi sau să aprofundeze cunoștiințele deja acumulate.

O parte de producția lor video se găsește pe YouTube. De asemenea dacă dorți entertainment de calitate îi găsiți live pe Twitch seară de seară. :monkey_face:


#2

Chiar imi pare atat de rau ca nu pot sa ajung la aceste cursuri.


#3

Update nou. :monkey_face: