Apple a lansat aplicația Swift Playgrounds pentru Mac

Apple a lansat astăzi aplicația Swift Playgrounds pentru Mac, cu performanțe deosebite, construită folosind tehnologia Mac Catalyst din macOS Catalina. Aplicația este concepută pentru a oferi exerciții și provocări tuturor celor care sunt începatori în ceea ce priveste terminologia codării caracterelor și vor să înteleagă conceptele de bază.

Swift Playgrounds nu necesită cunoștințe de codare și este ideală pentru studenții care sunt la început de drum. Este disponibilă și pentru iPad, unde s-a construit inițial aplicația, însă pe Mac beneficiezi de funcții unice și de acces rapid la comenzi prin Touch Bar și bineînțeles avantajul unei fereastre redimensionabilă împreună cu o tastatura fizică. 🙂

“Oricine ar trebui să aibă oportunitatea să învețe programare, iar noi suntem foarte încântați să oferim Swift Playgrounds următoarei generații de programatori ce sunt în căutarea unui mod distractiv și facil prin care să exploreze concepte cheie folosind linii de cod. Mai mult de 100 de școli de pe întregul mapamond s-au angajat deja să adauge Swift Playgrounds în programa școlară din această toamnă și abia așteptăm să vedem ce vor face elevii cu ea.”

Craig Federighi

Aplicația este gratuită și poate să fie descarcată din App Store pentru Mac și iPad. Mai multe detalii și informații găsești pe această pagină.

Lasă un comentariu